A kávé és koffein szerepe a szépségápolásban

Kaves_SPA_elmeny

Gőzölgő feketekávé, vagy finoman krémes „latté”. Kávéval ébredünk, kávéval tartunk szünetet – egy finom kávé nélkül sokan már nem is tudják elképzelni a napjukat. Azonban már nem csak a csészénkben találkozhatunk vele, hiszen a kozmetika is felfigyelt áldásos hatásaira, így a kávé bőrünk szépségét is szolgálja. A kávés kozmetikumoknak már az illata is élénkítő hatással van az érzékeinkre és más gyógynövényekkel, hatóanyagokkal kombinálva még eredményesebb hatást lehet elérni velük. Felhasználási formája többféle, lehet koffein kivonat, pörkölt kávé őrlemény, de éretlen zöld kávé is.

A kávé, mint hatóanyag a szépségápolásban és alakformálásban is élharcos.

A koffein egy növényi alkaloid, számtalan jótékony hatással.

A kávéőrlemény gyakori összetevő bőrradírokban, szappanokban, testápolókban, igen hatékony élénkítő, tisztító, bőrtápláló kozmetikumot alkotva. A radírok élénkítik a bőr anyagcseréjét, használatuk frissebb egészségesebb bőrképet eredményez.

Mi mindent tehet a kávé, illetve koffein tartalmú kozmetikum a szépségünkért?

Kiváló anti-aging hatóanyag, feszesítő, a szemkörnyék „őre”

Feszesítő hatását azáltal fejti ki, hogy segíti a bőr mikrokeringését, a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, valamint érösszehúzó hatású, így eredményes az arckontúr javításában, szem alatti karikákat és duzzanatok csökkentésében. Élénkíti a bőrt, segít megszüntetni a fakóságot, petyhüdtséget, bőrnyugtató hatása révén világosabbá válik a bőr.

Szemkörnyék ápolása esetén még látványosabb eredményt érhetünk el, ha finom masszázsmozdulatokat alkalmazunk, a szemzugból kifelé haladva végezve.

Méregtelenítő hatású, cellulit csökkentő – szövetséges a centik csökkentéséért folytatott küzdelemben.

Nyirokkeringést fokozó, anyagcsere-serkentő hatása és nagy mennyiségű antioxidáns tartalma miatt hatékony segítség méregtelenítésben, fogyasztó testkezelésekben, cellulitkezelésben.

Sajnos a narancsbőr egészséges életmód és rendszeres testmozgás mellett is megjelenhet. Radírozással, rendszeres masszázzsal csökkentető a narancsbőr kialakulása, fokozható a bőr feszessége.

A kávé-és koffein tartalmú hatóanyagokkal végett radírozás, masszázs hatékony segítséget nyújthat a narancsbőr elleni küzdelemben. Az organique cellulit elleni terápiájában egymás jótékony hatását erősítik a karcsúsító kávés szappan, a kávés karcsúsító testszérum, kávés testvaj és kávés testradír.

Lassítja a sejtek és a bőr öregedését

Elősegíti a regenerálódását. Bőrvédő és bőrmegújító hatása miatt napozás előtti- utáni készítményeknek is értékes összetevője, védi a bőr sejtjeit az UV-sugárzással szemben.

Jelentős gyulladáscsökkentő

Antioxidáns tartalma és érösszehúzó hatása miatt jól kezelhető vele az érzékeny, rosaceás bőr is, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrt, véd a káros környezeti hatásokkal szemben is.

Frissítő

A kávé savtartalma segíti a bőrfelszín elhalt hámsejtjeinek leválását, és mivel serkenti a mikrokeringést, ragyogóbb, frissebb bőrt eredményez.